Het weer verloopt veelal zonnig met nazomerse temperaturen, maar door mistontwikkeling in de nachten start de ochtend niet altijd even fraai.
De herfst is gisteren officieel van start gegaan, maar de komende dagen zomert het nog lekker na. Uitlopers van hogedrukgebieden dragen zorg voor rustig en overwegend droog weer. Toch verlopen de nachten al merkbaar frisser en start de ochtend steeds vaker met wat mist.Ook vannacht ontwikkelt zich weer op uitgebreide schaal mist. Onder heldere hemel koelt het namelijk flink af, tot lokaal zelfs weer een graad of 4. Door de zwakke, aflandige wind duikt ook aan zee de temperatuur op veel plekken onder de 10 graden.Morgen start de dag op veel plekken in een klein wereldje. In de loop van de ochtend trekt de mist op en maakt plaats voor flink wat zon. In het binnenland ontstaan stapelwolken en deze kunnen in de noordoostelijke provincies vrij hardnekkig zijn. Toch blijft het droog en met 19 tot lokaal 21 graden in het zuiden wordt het nog iets warmer dan zaterdag. De wind is noordoostelijk en slechts zwak tot matig.Na het weekend blijft het rustig nazomeren. Zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft vrijwel overal droog bij maxima rond 19 graden. Pas vanaf donderdag lijkt zich een gestage overgang naar wat wisselvalliger weer te voltrekken.

5 daagse verwachting
Af en toe zon, meest droog, weinig wind en maximumtemperaturen rond 19°C. Vanaf donderdag toenemende neerslagkans.

6 tot 9 daagse verwachting
Grote kans (70%) op de overgang naar een onbestendig weertype met daling van maximumtemperaturen naar de langjaargemiddelde waarden.

Opgesteld op zaterdag 23 sep 2017 om 11:45