Gebruikershandleiding Shoutbox Weerstation Leeuwarden

Voor nog meer gebruikersgemak en extra opties kun je je registreren en inloggegevens aanvragen.

LET OP!!! Deze Shoutbox maakt gebruik van de AJAX techniek om geplaatste berichten direct te tonen, zonder refresh van de pagina. Het kan zijn dat het plaatsen van berichten niet werkt. Dit probleem doet zich vooral voor in Internet Explorer. Dit heeft te maken met een instelling van de Tijdelijke (internet)bestanden.
Voor een optimaal gebruik raadt ik je aan de volgende stappen uit te voeren:

Ga in Internet Explorer naar Extra en dan Internetopties. Klik vervolgens op Instellingen bij de Tijdelijke (internet)bestanden. Daar wordt de volgende vraag gesteld: Wanneer moet er op nieuwe versies van pagina's worden gecontroleerd?. Zorg er voor dat hier het volgende staat aangevinkt: Elke keer als ik de webpagina bezoek. Zie ook deze schermprint.


Uitleg icoontjes

Als geregistreerd lid, kun je hier je voorkeuren opgeven en opslaan. Ben je nog geen lid, vraag dan inloggegevens aan door te klikken op: "Inloggegevens aanvragen"
Wist alle tekst in de rubriek "Bericht"
Handmatige controle op nieuwe berichten
Hiermee kun je smileys invoegen in je bericht. Klik op een smiley en deze wordt automatisch ingevoegd
Hiermee kun je een link/URL invoegen in je bericht. Je kunt zelf ook een naam voor de link opgeven
Klik op dit icoontje en je kunt zien wie er online zijn in de Shoutbox
Klik op dit icoontje om je persoonlijke berichten (PM) te lezen of om een nieuwe PM te versturen. Wanneer je bent ingelogd, zie je dit icoontje ook voor het bericht van een ander geregistreerd lid staan. Klik hierop om direct een (fast) PM naar deze persoon te sturen.
Alleen beschikbaar voor geregistreerde leden
Gesloten icoontje betekend "Niet ingelogd". Open icoontje betekend "Ingelogd". Ben je nog geen lid, vraag dan inloggegevens aan door te klikken op: "Inloggegevens aanvragen"
Klik op dit icoontje om een preview/voorbeeld van je bericht te bekijken
Klik op dit icoontje om je bericht definitief te plaatsen
(1/0)Hier zie je het aantal gelezen en ongelezen PM berichten staan.
Alleen beschikbaar voor geregistreerde leden

Misbruik

Constatering van misbruik van de Shoutbox (spam/reclame/flooding) en/of misbruik van de mogelijkheid om PM (Personal Message) berichten te versturen, wordt onmiddelijk beloond met blokkering van je IP-adres en verwijdering van je account.

Sietse Roolvink
Webmaster Weerstation Leeuwarden