Er is tijdens het weekeinde beter weer op komst. De neerslagkansen nemen af en zondag wordt het echt lenteachtig warm. In de nieuwe week zet het lenteweer niet echt door.
Tijdens het weekeinde is beter weer op komst. De neerslagkansen nemen af en zondag wordt het mooi lenteweer. Helaas duurt dat maar één dag.Vanavond en vannacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tijdens opklaringen kan het vannacht afkoelen tot rond het vriespunt. In het westen en onder bewolking blijft het tussen de 2 en 5 graden. De zwakke tot matige wind is westelijk.Morgen start de dag nog met vrij veel wolkenvelden en er ontstaan ook wat stapelwolken die zich uitsmeren. Het blijft wel vrijwel droog. In de loop van de middag komt de zon vaker tevoorschijn. Het wordt maximaal een graad of 12. Gelukkig voelt het door de zwakke tot matige wind niet kouder aan.Zondag is het mooi lenteweer. De dag begint vrij zonnig en de temperatuur loopt op naar 18 graden! Het waait vrij stevig vanuit het zuidoosten. In de loop van de dag verschijnen er vanuit het zuidwesten wel meer wolken. Het is vooral sluierbewolking. Dit is een voorbode voor een overgang naar licht wisselvallig weer in de nieuwe week.Na het weekede is er veel bewolking en valt er van tijd tot tijd wat regen. De middagtemperatuur schommelt daarbij rond 15 graden.

5 daagse verwachting
Na een droge en vrij warme zondag overgang naar een licht wisselvallig weertype met af en toe een bui (dagelijks 30-40% kans). Middagtemperaturen rond 15 graden.

6 tot 9 daagse verwachting
Aanhoudend licht wisselvallig, maar onzekere temperatuurverwachting. Meest waarschijnlijk (60% kans) komen de maxima uit rond de langjariggemiddelde temperatuur.

Opgesteld op vrijdag 28 apr 2017 om 05:30