Een hogedrukgebied zwaait de scepter de komende dagen en dat betekent mooi lenteweer. Alleen voor morgen zit er een addertje onder het gras. Na het weekend wordt het warmer!
Een hogedrukgebied zwaait de scepter de komende dagen en dat betekent mooi lenteweer. Alleen voor morgen zit er een addertje onder het gras. Na het weekend wordt het warmer!Vandaag is het vrij zonnig en droog. Soms trekt wat hoge sluierbewolking van noord naar zuid over het land, maar daar zal de zon niet door gehinderd worden. Het noorden zal wel last krijgen van wat dikkere bewolking. Het wordt 10 graden in het noordelijk kustgebied en 15 graden in Limburg. Er waait een matige en in het zuidwesteljk kustgebied soms vrij krachtige noordoostenwind.Vanavond is het nog vrij helder met wat sluierbewolking, vanancht komt er vanuit het noordoosten ook lage bewolking ons land binnen. Het koelt in het binnenland af naar een graad of 3. De noordoostenwind waait zwak tot matig en langs de westkust soms vrij krachtig.Morgen zien we helaas meer bewolking dan de laatste dagen en is de meeste zon weggelegd voor het zuidwesten van het land. Het wordt opnieuw van noord naar zuid 10 tot 15 graden. De wind komt nog altijd uit het noordoosten en waait matig en in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.Vanaf maandag keert de zon weer overtuigend terug en het blijft aanhoudend droog. De temperatuur gaat verder omhoog en vooral op donderdag zou het voor het eerst dit jaar (in het zuidoosten van het land) wel eens 20 graden kunnen worden.

5 daagse verwachting
Zacht tot zeer zacht en meest droog voorjaarsweer. Aan het eind van de week regen.

6 tot 9 daagse verwachting
60% kans op een snelle overgang naar droog weer met temperaturen boven normaal, 40% kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond of iets onder normaal.

Opgesteld op zaterdag 25 mrt 2017 om 06:15